Ghiveci macelaresc
PrinteazaGhiveci macelaresc din: carne amestecata, ceapa, dovlecei, mazare, morcovi, vanata, marar, bame, conopida, fasole, cartofi, patrunjel, ardei gras, varza, praz, leustean, grasime.
- 1 kg carne amestecată (vacă, porc, berbec, vilei)
- 3-4 cepe
- 2 dovlecei
- 500 g mazăre
- 250 g morcovi
- 1 vanătă
- 1 legătură mărar
- 150 g bame
- 1 conopidă
- 100 g fasole grasă
- 100 g fasole
- 100 g fasole fideiută
- 500 g cartofi
- 1 legătură pătrunjel verde
- 4 ardei graşi
- varză
- putin praz
- putin leuştean
- 1 kg roşii
- 300-400 g grăsime
Mod de preparare:
Alegem carne de la piept. Curăţăm carnea de pieliţe, o spălăm şi o tăiem în bucăţi egale, nu prea mari.
O sărăm şi o punem împreună cu măduva într-un vas.
Curăţăm zarzavatul, îl spălăm şi îl tăiem în cuburi sau în felii. Opărim bamele cu borş ca să nu se întindă.
Fasolea grasă o tăiem în două. Tăiem jumătate din roşii şi adăugăm la zarzavat.
Amestecăm uşor zarzavatul şi carnea. Apoi punem totul într-o tavă unsă cu untură de porc.
Punem deasupra restul de grăsime.
Tăiem felii rotunde restul de roşii şi le aşezăm peste ghiveci ca un capac, pentru ca să nu se strice aspectul mancării.
Ghiveciul măcelăresc se coace descoperit la cuptor.
Pofta buna!