Ghiveci national cu verdeata
PrinteazaGhiveci national cu verdeata
- 1,200 kg piept de vacă gras
- 100 g untură sau ulei
- 150 g morcovi
- 1 faină
- 5 ardei graşi
- 300 g roşii
- 1 vanătă
- 200 g conopidă
- 700 g bame
- 750 g cartofi
- 1 dovlecel
- 750 g fasole verde
- 750 g mazăre
- 2 cepe
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
- piper
- 3/4 pahar vin
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi egale, se sotează cu ceapă şi se fierbe 1 oră în 1 1/21 apă, sare şi piper.
Se răstoarnă într-o tavă adancă, se pun morcovii, ţelina şi cartofii (toate tăiate bucăţi mai mari), apoi fasolea şi mazărea şi se dau la cuptor sub capac, timp de 1 1/2 oră.
Pe parcurs se pun conopida bucheţele, vînăta tăiată bucăţi, bamele, dovlecelul tăiat, ardeii tăiaţi julien şi roşiile curăţate şi tăiate.
Se ia capacid şi se mai lasă la cuptor circa 1 oră. Cînd se serveşte, se presară cu pătrunjelul tocat.
Pofta buna!