Ghiveci national cu verdeata

Printeaza

Ghiveci national cu verdeata

Ingrediente:Ghiveci national cu verdeata

  • 1,200 kg piept de vacă gras
  • 100 g untură sau ulei
  • 150 g morcovi
  • 1 faină
  • 5 ardei graşi
  • 300 g roşii
  • 1 vanătă
  • 200 g conopidă
  • 700 g bame
  • 750 g cartofi
  • 1 dovlecel
  • 750 g fasole verde
  • 750 g mazăre
  • 2 cepe
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 3/4 pahar vin

 

Mod de preparare:

Carnea se taie bucăţi egale, se sotează cu ceapă şi se fierbe 1 oră în 1 1/21 apă, sare şi piper.

Se răstoarnă într-o tavă adancă, se pun morcovii, ţelina şi cartofii (toate tăiate bucăţi mai mari), apoi fasolea şi mazărea şi se dau la cuptor sub capac, timp de 1 1/2 oră.

Pe parcurs se pun conopida bucheţele, vînăta tăiată bucăţi, bamele, dovlecelul tăiat, ardeii tăiaţi julien şi roşiile curăţate şi tăiate.

Se ia capacid şi se mai lasă la cuptor circa 1 oră. Cînd se serveşte, se presară cu pătrunjelul tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.