Ghiveci cu praz şi gulii
PrinteazaGhiveci cu praz şi gulii din: gulii, varza alba, morcovi, cartofi, praz, bulion, ulei, cimbru, piper, sare.
- 300 g gulii tinere, de marime mijlocie
- 200 g varza alba
- 4 morcovi mari
- 2 cartofi
- 1 fir de praz sau 1 ceapa mare
- 100 g bulion
- 1 ml ulei
- cimbru uscat maruntit
- piper negru macinat
- sare
Mod de preparare:
Cureti şi speli legumele. Tai ceapa mărunt, morcovii şi guliile în rondele, cartofii în sferturi, iar varza fideluţă. In uleiul încins, căleşti ceapa, iar după ce a devenit lucioasă, adaugi morcovii, guliile, varza şi, la sfârşit, cartofii.
Continui să le căleşti împreună, până când legumele se înmoaie, după care torni apă fierbinte, cât să le acopere şi le fierbi la foc mediu, timp de 15 minute în puţină apă, cimbru, piper şi sare după gust şi introduci cratiţa în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 10 minute.
Ghiveciul este foarte bun atât rece, cât şi cald. în zilele de post îl consumi ca atare, iar în celelalte zile cu smântână.
Ghiveci cu praz şi gulii
Pofta buna!