Ghiveci cu pui şi ciuperci
PrinteazaGhiveci cu pui şi ciuperci din: vinete, ardei capia, ceapa, usturoi, ciuperci, carne de pui, ardei iute, rosii, morcovi, ulei, sos de soia, ghimbir, miere, sare, piper, busuioc, gulii.
- doua vinete
- 4 ardei capia
- doua cepe
- 4 catei de usturoi
- 300 g ciuperci
- 500 g carne de pui
- doi ardei iuti
- 4 rosii
- doi morcovi
- 200 ml ulei
- doua linguri cu sos de soia
- 5 g ghimbir
- o lingura cu miere
- sare
- piper
- busuioc
- gulii
Mod de preparare:
Carnea se spală, se taie bucăţele şi se pune într-un bol. Se toarnă deasupra sosul de soia, mierea, puţin ulei şi piper.
Se adaugă ghimbirul, busuioc tocat, doi căţei de usturoi feliaţi şi câteva felii de ceapă. Se amestecă, se acoperă cu o folie şi se introduce la rece.
Ceapa şi usturoiul rămas se taie felii. Morcovii se taie rondele.
Ardeii capia se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cuburi. Vinetele se spală, se taie cuburi şi se pun într-un bol. Se încinge uleiul rămas într-o cratiţă, se călesc morcovii, ardeii, ceapa şi usturoiul cinci minute, se adaugă ciupercile tăiate bucăţi.
Se călesc cinci minute, se adaugă vinetele, se condimentează şi se continuă călirea încă zece minute.
Când au devenit aurii se adaugă carnea şi marinata, roşiile curăţate şi se condimentează.
Se ţin pe foc până se înmoaie carnea, apoi se presară busuioc tocat.
Se serveste totul fierbinte, ca atare sau cu o salata de gulii.
Ghiveci cu pui şi ciuperci
Pofta buna!