Ghiveci de roşii cu dovlecei
PrinteazaO reteta de ghiveci de rosii cu dovlecei din: rosii cherry, ulei de masline, dovlecei, usturoi, ceapa, ardei capia, ardei iute, patrunjel, sare si piper.
- 1 kg roşii cherry
- 1oo ml de ulei de măsline
- 4 dovlecei
- 2 cepe
- 1 căpăţână de usturoi
- 1 ardei capia
- 1 ardei iute mic
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dovleceii se curăţă de cotoare, se spală, se taie felii, se presară sare şi se punîntr-o strecurătoare. Cepele se curăţă, se taie rondele subţiri şi se pun pe o farfurie. Usturoiul se curăţă, se taie şi se pune lângă ceapă. Roşiile se spală, unele se taie sferturi, iar altele se lasăîntregi pentru decor.
Se pune laîncins uleiul, se căleşte ceapa, apoi se adaugă dovleceii, ardeiul capiaşi ardeiul iute. La final se adaugăşi sferturile de roşii şi usturoiul. Se condimentează, se presară pătrunjel tocat şi se toarnă apă. Se acoperă cratiţa şi se lasă să scadă. După, se adaugă roşiileîntregi şi se dă totul la cuptor încă 10 minute.
Ghiveci de roşii cu dovlecei
Pofta buna!