Ghiveci sarbesc
PrinteazaGhiveci sarbesc
- 1 şi 1/2 kg cartofi
- 2-3 cârnaţi afumaţi
- 100 g orez
- 2-3 linguri făină
- condiment
- boia de ardei
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pui cartofii la fiert în coajă şi când sunt gata îi tai felii rotunde. Cureţi ceapa mărunt, o căleşti puţin, adaugi 1/2 linguriţă boia dulce, condiment şi o dai deoparte.
Pui apoi într-un vas de Jena sau într-o tavâ mai înaltă un rând de felii de cartofi, ceapa prăjită, alt rând de cartofi orezul înmuiat în apă călduţă, cartofi şi cârnaţii tăiaţi felii. După fiecare strat presari sare şi piper, iar la sfârşit torni apă cât să le cuprindă şi dai ghiveciul pentru 35-40 de minute la cuptor.
Când e aproape gata, îl scoţi, adaugi făina desfăcută într-o ceaşcă de apă şi mai laşi la foc 5-10 minute.
Ghiveci sarbesc
Poftă bună!