Ghiveci scăzut
PrinteazaGhiveci scăzut
Ingrediente:
- 1 kg vrăbioare de vită
- 2 morcovi
- 5 cartofi
- 1 cutie cu mazăre
- 1 ardei gras
- 1 ţelină
- 2 cepe
- 100 ml vin roşu
- 100 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie carnea în bucăţi mici şi fierbe-o în apă cu sare. Separat, taie ceapa mărunt, ardeiul, morcovii, cartofii şi ţelina cubuleţe.
Unge cu unt vasul de lut şi aşază în el legumele şi cubuleţele de carne. Acoperă cu 250 ml de zeamă în care a fiert carnea şi lasă la cuptor, până ce toate legumele sunt fierte.
Spre final, potriveşte gustul de sare şi piper, stropeşte cu vin roşu şi lasă să scadă bine. Serveşte cu mămăliguţă fierbinte.
Pofta buna!
Arata bine acest ghiveci. Eu o sa-l fac insa fara carne. E mai usor si mai rapid.