Ghiveci taranesc
Printeaza
O reteta simpla si gustoasa de ghiveci taranesc din: carne de vita, rosii, ceapa, ardei gras, usturoi, pasta de tomate, patrunjel si unt.
- 800 g carne de vită
- 4 roşii
- 3 cepe
- 2 ardei graşi
- 3 căţei de usturoi
- 2 linguri cu pastă de tomate
- 1 legătură de pătrunjel
- o linguri cu unt sau untură
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă, topeşte untul sau untura şi căleşte ceapa tocată mărunt şi usturoiul feliuţe.
Adaugă carnea de vită tăiată în cubuleţe potrivite. Condimentează cu sare, piper şi boia şi lasă să se rumenească la foc mic.
Stinge cu pasta de tomate dizolvată în 2 pahare cu apă caldă. Când carnea este aproape fiartă, pune în cratiţă şi ardeii tăiaţi mai mare şi roşiile cubuleţe.
Lasă să mai dea în câteva clocote şi presară verdeaţă şi câteva boabe de piper.
Pofta buna!