Ghiveci de toamna cu verdeata

Printeaza

Ghiveci de tomana cu verdeata din: ceapa, rosii, dovlecei, morcovi, ardei capia, bulion, patrunjel verde, boabe de piper negru, sare, ulei.

Ingrediente:Ghiveci_de_tomana_cu_verdeata

  • 2 cepe potrivite
  • 1 kg rosii foarte bine coapte
  • 3 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 2-3 ardei capia
  • 2-3 linguri cu bulion
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 10 boabe de piper negru
  • sare
  • ulei

 

Mod de preparare:

Curăţă şi spală toate le­gumele, apoi taie-le în cubuleţe potrivite, mai puţin roşiile şi ceapa, pe care o toci mărunt. Pune ceapa la călit într- un vas mare, cu 2-3 lin­guri cu ulei. Când cea­pa s-a înmuiat, adaugă morcovii şi ardeiul. Lasă 3-4 minute pe foc, amestecând.

Adaugă cartofii, sare, piperul boabe şi apă cât să stea legumele în ea, dar să nu le acopere. Pune capacul şi lasă pe foc până ce cartoful e aproape fiert, amestecand din cand in cand.

Pune dovleceii, rosiile date pe razatoare, bulionul si jumatate din verdeata tocata si da la cuptor. Daca e nevoie, toarna putina apa. Lasa 20 de minute. Serveste cu restul de verdeata tocata marunt.

Ghiveci de tomana cu verdeata

Ghiveci_de_tomana_cu_verdeata

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Am facut si eu ghiveciul asta si a iesit foarte gustos!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.