Ghiveci turcesc

Printeaza

Ghiveci turcesc

Ingrediente:Ghiveci turcesc

  • 6 rosii carnoase
  • 2 cepe
  • 2 dovlecei
  • 1 vanata
  • 1 ardei capia rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri de untdelemn
  • 1 foaie de dafin
  • 1 legatura de patrunjel

Mod de preparare:

Se oparesc rosiile, se curata de pielite, se taie in doua, li se scot semintele, apoi se taie in bucati. Se curata cepele, se taie in doua, apoi in inele subtiri.

Se spala dovleceii si vanata, li se taie coditele, apoi se taie in bucati (dovleceii sa fie fragezi). Se spala ardeiul, se taie in doua,se curata de seminte si de nervuri, apoi se taie bucati.

Se curata cateii de usturoi si se toaca marunt. Se pune untdelemnul sa se-nfierbante. Mai intai se calesc vinetele, se adauga apoi ardeii, dovleceii, ceapa si usturoiul, si se lasa si ele sa se patrunda.

Se adauga rosiile si foaia de dafin. Se pune cratita pe flacara mijlocie si se lasa la fiert 40 de minute. Se sareaza si se pipereaza mancarea.

Se adauga la urma patrunjelul tocat. Ghiveciul se serveste ca felul unu, alaturi cu paine prajita.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. N-as zice ca asta e un ghiveci

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.