Ghiveci de vinete si dovlecei din: vinete, dovlecei, rosii, ceapa, ardei, morcov, usturoi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 vinete 4 dovlecei 5-6 roşii 2 cepe 1 ardei gras roşu 1 morcov 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei 1 legătură pătrunjel sare şi piper Mod de preparare: Vinetele se curăţă de coajă, se taie cuburi, […]
Ghiveci de vinete
PrinteazaGhiveci de vinete din: vinete, ceapa, ardei grasi, gogosari, ulei, usturoi, rosii, sare.
Ingredinte:
- 3 kg. vinete
- 1/2 kg. ceapa
- 1 kg. ardei grasi
- 1 1/2 kg. gogosari
- 700 ml ulei
- o capatina de usturoi
- 3 kg. rosii
- sare
Mod de preparare
Se coc vinetele, se curata si se lasa sa se scurga.
Ardeii si gogosari se coc si se curata, ceapa se caleste 10 minute.
Se ia vasul de pe foc, se adauga usturoiul tocat, ardeii, gogosarii si vinetele.
omogenizeaza si se da la cuptor cu foc mic pina cind ghiveciul scade potrivit.
Se pune preparatul fierbinte in borcane mici, se leaga cu celofan sau se pun capace presate si se sterilizeaza pe baia de aburi, 30 de minute.
Pofta buna!
Ghiveci de gogosari, ceapa si dovlecei
Ghiveci de gogosari, ceapa si dovlecei din: morcovi, legaturi de patrunjel, fasole verde, dovlecei, gogosari, ceapa alba, ardei grasi, ulei, sare. Ingredinte: 10 morcovi 10 legaturi de patrunjel 1 kg. fasole verde 8-10 vinete 2 dovlecei 10 gogosari 5 kg. rosii 15 cepe albe 25 ardei grasi 1 litru ulei sare Mod de preparare […]
Pofta buna!