Glazura alba
PrinteazaGlazura alba
- 1 kg zahăr
- 2 pahare apă
Mod de preparare:
Punem zahăr tos sau cubic într-o cratiţă foarte Curată, smălţuită. Turnăm apă, punem la foc şi amestecăm cu o lingură de fier curată pînă se topeşte zahărul. Lăsăm să fiarbă pînă obţinem un sirop scăzut. încercăm turnînd într-o lingură apă rece, apoi cu o linguriţă lăsăm să cadă 1-2 picături de sirop.
Trebuie să se formeze o bobiţă ca o fasole mică. Luăm bobiţa între degete : nu trebuie să fie nici tare, nici moale. lai dacă o învîrtim între degete, nu trebuie să se topească sau să se întărească. Luăm siropul de pe foc.
Lăsăm glazura să se răcească în cratiţă. Apoi turnăm siropul pe o masă de marmură şi, cu o lingură de lemn foarte curată, îl amestecăm bine pînă se face alb şi începe să se întărească. Dacă se întăreşte prea mult, îl stropim cu puţină apă caldă.
Continuăm să amestecăm cu lingura pînă ce glazura se face ca chitul sau ca un aluat moale. Cînd este gata, adunăm glazura cu un cuţit şi o punem într-un castron de porţelan pe care îl ducem la răcoare.
Dacă nu avem masă de marmură, lucrăm glazura în cratiţa unde a fiert si ropul, îndată ce începe să se răcească.
Cînd vrem să întindem glazura pe o prăjitură, luăm din castron cît trebuie şi punem într-o crăticioară, apoi cu totul pe baia de apă ca să se moaie puţin.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- glazura alba
- glazura alba de post
- glazura alba rece
- glazura oglinda alba
- glazura la rece