Glosarul bauturilor scurte

Printeaza

 

Glosarul bauturilor scurte 

Amaretto: Lichior pe bază de piersici şi migdale, completat cu arome de plante medicinale. (28% Voi).

Angostura amar: Băutură amară, aromatizată cu plante medicinale, care provine din Ciudad Bolivar, din fostul loc numit în preze zent Trinidad.

Anisette: Lichior francez din pl plante medicinale.

Aperol: Aperitiv italian amar cu rubarbă, chinină, solanum  rantonetti, portocală amară şi alte plante medicinale (11,5% Voi.).

Apricot Brandy: Lichior cu ar aromă de fructe, mai precis de ca caise, obţinut din rachiu de ca caise şi din rachiu obişnuit.

Aquavit: Rachiu cu aromă de  chimen.

Benedictine: Lichior francez pt pe bază de alcool de culoare au aurie, care se fabrică după re reţeta uaui călugăr din Ordi­ni nul Sfântul Benedict, din 27 de plante şi plante medicinale  (43% Vol).

Blackberry Brandy: Lichior de fructe făcut din afine şi rachiu de de afine.

Calvados: Băutură alcoolică ot obţinută din mere, produsă în Franţa (40%).

Campari: Aperitiv italian amar, care se consumă cu apă minerală sau şampanie, dar de multe ori şi în diferite mixuri (25% Vol).

Cassis: Este cunoscut sub denumirea Creme de Cassis. Lichior francez din suc de coacăze neagre.

Chartreuse: Lichior obţinut din 135 plante medicinale. Chartreuse vert (verde) are un nivel de alcool de 55% Voi, iar Chartreuse jaune (galben) are 43% Vol.

Cherry Heering: Lichior danez din vişine, cu gust de migdale amare (25% Vol).

Cointreau: Lichior Curaşao francez făcut din coajă de por­tocală verde şi amară.

Creme de Bananes: Lichior alb sau gălbui, cu gust de banane.

Creme de Cacao: Lichior alb sau maro, cu gust de cacao.

Creme de Framboise: Lichior de zmeură.

Creme de Menthe: Lichior de mentă.

Curacao: Lichior dulce prepa­rat din coajă de portocală Curaţao. Se poate găsi în diverse culori, cum ar fi alb, albastru, portocaliu şi verde. Curaţao Triple Sec este trans­parent şi are un gust mai acid.

Drambuie: Lichior pe bază de whisky scoţian cu plante medicinale şi cu miere scoţi­ană (40%Vol).

Dubonnet: Lichior din vin franţuzesc pe bază de plante şi plante medicinale.

Palincă nobilă de fructe: Se prepară doar dintr-un singur fruct (pere, prune, vişine, zmeură, mură etc.) fără alte ingrediente.

Escorial verde: Lichior ger­man din plante medicinale.

Galliano: Lichior italian din plante medicinale.

Gammel Dansk Bitter Dram: Lichior danez din plante medicinale.

 

Grand Marnier: Lichior fran­cez din coniac şi esenţă de bit­ter orange (40% Vol).

Kahlua: Lichior de cafea mexican.

Kroatzbeere: Lichior din mure sălbatice.

Licor 43: Lichior spaniol de vanilie.

Maraschino: Lichior transpa­rent italian, făcut din cireşe maraschino necoapte şi din mirodenii.

Marsala: Vin dulce italian.

Peach Brandy: Lichior de piersică cu rachiu.

Pernod: Băutură alcoolică franţuzească obţinută din esenţă de anason şi alte plante medicinale.

Sambuca: Lichior italian de anason.

Southern Comfort: Lichior de whiskey Bourbon (40% Vol).

Tequila: Băutură alcoolică transparentă sau aurie, obţi­nută din cactus. Este băutura naţională mexicană.

TiaMaria: Lichior obţinut din rom, originar din Jamaica, cu gust de cafea.

Vermut: Amestec de vin, alcool, plante medicinale şi arome. Are patru variante: bianco, dry, rosso şi rose.

Cocktail

1 comentariu

  1. Interesant, sunt o gramada de care n-am auzit

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.