Gnocchi cu bacon şi ciuperci
PrinteazaGnocchi cu bacon şi ciuperci din: ciuperci, cartofi, ou, faina, parmezan, pesmet, usuturoi, rozmarin, bacon, sare, piper si faina.
- 500 g ciuperci
- 1,2 kg cartofi
- un ou
- 200 g faina
- 75 g parmezan
- 100 g pesmet
- doi catei de usturoi
- doua ramuri de rozmarin
- 400 g bacon feliat
- sare
- piper
- faina
Mod de preparare:
Ciupercile se spală, se scot picioruşele şi se toacă mărunt. Se amestecă cu puţin parmezan, usturoiul pisat şi puţin bacon tocat.
Se presară piper, rozmarin tocat şi se amestecă.
Se umplu pălăriuţele cu această compoziţie, se aşază pe o tavă şi se coc la foc mediu 15-20 de minute.
Cartofii se fierb în apă cu sare, se curăţă de coajă şi se lasă să se răcească puţin.
Se sfărâmă cu furculiţa, se pun într-un bol, se amestecă bine cu oul, o linguriţă cu sare, un sfert de linguriţă cu piper şi făina.
Se pune pe masa presărată cu făină şi i se dă formă de cilindru subţire.
Se taie în bucăţi de doi centimetri, se presează pe o parte cu dinţii unei furculiţe şi se lasă să se usuce puţin.
Se fierbe apă cu sare, se pun gnocchi şi se fierb la foc mediu până se ridică la suprafaţă.
Se scot cu o spumieră şi se pun pe un platou.
Gnocchi se servesc alaturi de ciupercile coapte si restul de bacon prajit fara ulei.
Gnocchi cu bacon şi ciuperci
Pofta buna!