Gnocchi cu brânză gorgonzola dulce
PrinteazaO reteta de gnocchi cu branza gorgonzola dulce din: aluat de gnocchi, sare de mare, piper negru, branza gorgonzola dulce, unt, smatana, maghiran si parmezan.
- aluat de gnocchi
- sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
- 2 linguri de brânză gorgonzola dulce
- 3 linguri de unt
- 6 linguri de smântână groasă
- frunzele de la o legătură mică de maghiran
- proaspăt parmezan pentru decor
Mod de preparare:
Mai întâi preparaţi aluatul de gnocchi cu cartofi şi puneţi-l în frigider. Puneţi la fiert o oală cu apă sărată, apoi luaţi o tigaie şi puneţi-o la foc foarte mic. Adăugaţi brânza gorgonzola, untul şi smântână, plus un praf de piper negru. Amestecaţi cu o lingură de lemn, zdrobind cocoloaşele din sos cu spatele lingurii, până obţineţi un sos delicios de brânză topită.
Fierbeţi gnocchi în apă clocotită timp de 4-6 minute sau până când încep să plutească, apoi scurgeţi-le cu atenţie într-o strecurătoare — aveţi mare grijă, fiindcă sunt foarte fragile — şi adăugaţi-le la sosul de gorgonzola. Serviţi pastele presărate cu frunzele de maghiran şi cu parmezan ras din belşug.
Gnocchi cu brânză gorgonzola dulce
Pofta buna!
Incoming search terms:
- gnocchi cu sos de branza