Gnocchi cu Ricotta și Ierburi din: cartofi, ricotta, ou, parmezan, faina, sare, piper, cimbru, busuioc, rozmarin, lapte, parmezan, sare, piper, zeama de lamaie. Gnocchi sunt o specialitate italiană apreciată pentru textura lor pufoasă și gustul lor minunat. Această rețetă adaugă o notă specială de ricotta și ierburi proaspete pentru a aduce o savoare mediteraneană acestui […]
Gnocchi de casa
PrinteazaGnocchi de casa din: cartofi fainosi, faina, galbenusuri, sare, rosii, ulei, frunze de busuioc.
- un kg cartofi fainosi
- 250 g faina
- 2 galbenusuri
- sare
pentru sos:
- 4 rosii bine coapte
- 2 linguri ulei
- 2-3 frunze busuioc
Mod de preparare:
Cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi se fierb în apă cu sare. Se scurg, se pasează şi se lasă la răcit.
Apoi se amestecă cu făina, gălbenuşurile şi sarea. Se transformă aluatul într-un rulou din care se desprind mici bile peste care se fac striaţii cu dinţii unei furculiţe.
Gnocchii se fierb în apă cu sare, iar când se ridică la suprafaţă, sunt gata.
Pentru sos, roşiile fără pieliţe se taie mărunt şi se pun în ulei încins. Se lasă 2-3 minute şi apoi se toarnă peste bilele de cartofi fierte şi bine scurse. Se aduc la masă cu busuioc.
Gnocchi de casa
Pofta buna!
poate iti place si:
Gnocchi cu Unt și Salvie – Deliciul Italian al Simplității
Gnocchi cu Unt și Salvie – Deliciul Italian al Simplității din: gnocchi, unt, frunze de salvie, sare, piper. Gnocchi cu unt și salvie este o rețetă italiană simplă și delicioasă, perfectă pentru o cină rapidă și gustoasă. Savurați-o alături de un pahar de vin alb și bucurați-vă de aromele autentice italiene. Mod de preparare: […]
Pofta buna!
Bune rau gnocchi astia 🙂