Gnocchi cu ceapa verde si ricotta

Printeaza

Gnocchi cu ceapa verde si ricotta din: oua, ricotta, parmezan, faina, ceapa verde, sare, piper, unt, smantana, branza cu mucegai, prosciutto, ceapa verde.

Ingrediente:Gnocchi_cu_ceapa_verde_si_ricotta

  • 2 oua de marime medie
  • 750 g ricotta proaspata
  • 185 g parmezan ras
  • 115 faina simpla
  • 60 g ceapa verde (coditele) tocata fin
  • sare
  • piper
  • 1 lingura unt topit
  • 250 ml smantana
  • 100 g branza cu mucegai, zdrobita
  • 6 felii de prosciutto (in jur de 60g), taiate fasioare
  • ceapa verde pentru ornare

 

Mod de preparare:

Pui ricotta, parmezanul, făina şi ceapa verde tocată într-un cas­tron şi ouălele de mărime medie.

Asezonezi după gust cu sare şi piper. Foloseşti o lingură de lemn şi amesteci bine, până când se omogenizează.

Pui apa într-o cra- tiţă mare, o laşi să dea într-un clo­cot, apoi micşorezi focul.

Modelezi găluştele cu ajutorul a două linguriţe pentru desert. Dai drumul încet găluştelor în apa în care fierbe.

Le laşi 4-5 minute, pâră când se ridică la suprafaţă. Scoţi găluştele şi le pui pe o hârtie absorbantă.

Nu e bine să umpli cratita, fierbi galustele in mai multe etape.

Ungi cu untul topit un castron nu foarte adânc, termorezistent şi aşezi găluştele în el. Intr-un alt castron, amesteci smântână, brânza cu mucegai şi fâşioarele de prosciutto.

Torni sosul deasupra găluştelor, apoi le dai la cuptor pentru 10-12 minute sau până se rumenesc uşor la suprafaţă.

Serveşti preparatul cald cu o salată verde alături.

Gnocchi cu ceapa verde si ricotta

Gnocchi_cu_ceapa_verde_si_ricotta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.