Gnocchi cu ceapa verde si ricotta
PrinteazaGnocchi cu ceapa verde si ricotta din: oua, ricotta, parmezan, faina, ceapa verde, sare, piper, unt, smantana, branza cu mucegai, prosciutto, ceapa verde.
- 2 oua de marime medie
- 750 g ricotta proaspata
- 185 g parmezan ras
- 115 faina simpla
- 60 g ceapa verde (coditele) tocata fin
- sare
- piper
- 1 lingura unt topit
- 250 ml smantana
- 100 g branza cu mucegai, zdrobita
- 6 felii de prosciutto (in jur de 60g), taiate fasioare
- ceapa verde pentru ornare
Mod de preparare:
Pui ricotta, parmezanul, făina şi ceapa verde tocată într-un castron şi ouălele de mărime medie.
Asezonezi după gust cu sare şi piper. Foloseşti o lingură de lemn şi amesteci bine, până când se omogenizează.
Pui apa într-o cra- tiţă mare, o laşi să dea într-un clocot, apoi micşorezi focul.
Modelezi găluştele cu ajutorul a două linguriţe pentru desert. Dai drumul încet găluştelor în apa în care fierbe.
Le laşi 4-5 minute, pâră când se ridică la suprafaţă. Scoţi găluştele şi le pui pe o hârtie absorbantă.
Nu e bine să umpli cratita, fierbi galustele in mai multe etape.
Ungi cu untul topit un castron nu foarte adânc, termorezistent şi aşezi găluştele în el. Intr-un alt castron, amesteci smântână, brânza cu mucegai şi fâşioarele de prosciutto.
Torni sosul deasupra găluştelor, apoi le dai la cuptor pentru 10-12 minute sau până se rumenesc uşor la suprafaţă.
Serveşti preparatul cald cu o salată verde alături.
Gnocchi cu ceapa verde si ricotta
Pofta buna!