Gnocchi cu ciuperci şi salvie

Printeaza

O reteta de Gnocchi cu ciuperci şi salvie din: gnocchi, ulei de masline, ciuperci, ardei iute, usturoi, sare de mare, unt, supa de legume, frunze de patrunjel si parmezan.

Ingrediente:Gnocchi cu ciuperci şi salvie

  • aluat de gnocchi
  • ulei de măsline
  • 150 g ciuperci sălbatice de diverse tipuri, curăţate şi rupte bucăţele
  • 1/2 ardei iute roşu proaspăt, curăţat de seminţe şi tocat mărunt
  • un căţel de usturoi, curăţat şi tăiat felii subţiri
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • un cubuleţ de unt
  • un polonic de apă sau supă de legume
  • o mână mică de frunze proaspete de pătrunjel, tocate mai mare
  • parmezan pentru decor

 

Mod de preparare:

Mai întâi preparaţi aluatul de gnocchi şi lăsaţi-l să stea la frigider. Apoi încingeţi o tigaie şi turnaţi în ea puţin ulei de măsline. Adăugaţi ciupercile şi căliţi-le 2-3 minute, adăugaţi ardeiul iute tocat, usturoiul, untul, sare şi piper. Când usturoiul a prins puţină culoare, adăugaţi supa sau apa şi lăsaţi să fiarbă la foc mijlociu circa 5 minute.

Intre timp, fierbeţi gnocchi într-o oală cu apă clocotită şi sărată, timp de 4 minute sau până când încep să plutească. După fierbere, gnocchi sunt foarte fragile, aşa că scurgeţi-le cu atenţie într-o strecurătoare. (Dacă nu le mânuiţi cu delicateţe, se vor transforma în piure de cartofi.)

Adăugaţi gnocchi la amestecul de ciuperci, împreună cu pătrunjelul tocat, şi amestecaţi bine. Serviţi cu parmezan ras deasupra.

Gnocchi cu ciuperci şi salvie

Gnocchi cu ciuperci şi salvie

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.