Gnocchi cu ardei gras, suncă si bob

Printeaza

O reteta de gnocchi cu ardei gras, sunca si bob din: gnocchi din faina de grau dur, ardei gras, sunca, bob, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper.

Ingrediente: Gnocchi cu ardei gras, suncă si bob

  • 400 g gnocchi din faină de grâu dur
  • 1/2 ardei gras roşu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 2 felii de şuncă crudă
  • 200 g bob (curăţat de păstăi)
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 căţel de usturoi
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Taie ardeii cubuleţe şi curăţă bobul de pieliţa exterioară. Taie feliile de şuncă cubuleţe mici şi căleşte-le împreună cu usturoiul zdrobit într-o tigaie cu ulei încins 1 minut.

Adaugă bobul şi înăbuşă-1 2 minute. Adaugă ardeii şi mai ţine pe foc mediu încă 5 minute, pune sare şi pipei, după gust, şi adaugă puţină apă în care fierb pastele.

Fierbe pastele al dente şi căleşte-le în tigaie cu sosul pregătit (foto 4). Serveşte gnocchi imediat, eventual presărat cu par­mezan ras.

Pentru un gust mai savuros: Coace ardeii în prealabil (în cuptor sau pe grătar), pune-i într-un vas acoperit să se răcească, apoi curăţă-i de pieliţe. Taie-i îii cuburi şi adaugă-i în bobul care se înăbuşă într-o cratiţă. In felul acesta, preparatul va fi mai savuros datorită aromei dobândite de ardei prin coacere, iar mâncarea va fi mai uşor de digerat.

Gnocchi cu ardei gras, suncă si bob

Gnocchi cu ardei gras, suncă si bob

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.