Gnocchi cu broccoli
PrinteazaGnocchi cu broccoli din: broccoli, ardei, sare, gnocchi, unt, faina, lpate, smantana, piper, coriandru, branza.
- 500 g broccoli
- 2 ardei graşi roşii
- sare
- 400 g gnocchi
- 30 g unt cu verdeaţă
- 30 g făină
- 250 ml lapte
- 3 linguri de smântână pentru gătit
- piper
- praf de coriandru
- 120 g brânză gouda semimaturată
- unt pentru uns forma
Mod de preparare:
Broccoliul se curăţă, se spală, se desparte in bucheţele si se opăreşte circa 6 minute în apa puţin sarata. Ardeii se spală se taie în două, se curăţă de cotor şi seminţe si se taie fâşii.
Gnocchi se fierb în apă cu puţina sare pana când se ridică la suprafaţă. După ce au fiert, bucheţelele de broccoli şi gnocchi se scurg bine de apa.
Se preîncălzeşte cuptorul la 180°C (cuptorul cu ventilaţie la 160°C) Se încinge untul cu verdeaţă intr-o cratiţa şi se adauqă făina, amestecând continuu.
Se toarnă pe deasupra laptele si smântână dulce, se amesteca bine, după care sosul se asezonează cu sare, piper şi prat de coriandru. Se dă în clocot, amestecând continuu.
Brânza se încorporează în compoziţie şi se lasă să se topească. Se unge cu unt o formă termorezistenta şi se umple cu legumele şi gnocchi. Se toarna sosul pe deasupra.
Preparatul se coace apoi circa 15 minute pe şina din mijloc a cuptorului.
Gnocchi cu broccoli
Pofta buna!