Gnocchi cu creveţi şi icre uscate
Printeazao reteta de gnocchi cu creveti si icre uscate din: cartofi albi, oua, faina alba, spanac, parmezan, sare, cozi de creveti, rosii cherry, ceapa, ardei iute, patrunjel verde, supa de peste, icre de chefal, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
- 3 cartofi albi
- 2 ouă
- 120 g faină albă
- 250 g spanac
- 1 lingură parmezan ras
- sare
pentru asezonare:
- 200 g cozi de creveţi
- 10 roşii cherry
- 1 ceapă mică
- 1/2 ardei iute
- 1/2 legătură pătrunjel verde
- 100 ml supă de peşte sau apă caldă
- 10 g icre de chefal uscate
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Spală şi opăreşte spanacul, răceşte-1 în apă rece, apoi stoarce-1 şi toacă-1. Pune cartofii cu coajă la fiert în apă rece cu sare, scurge-i şi curăţă-i de coajă. Pasează cartofii şi pune într-un castron 250 g; adaugă ouăle, parmezanul, spanacul, faina şi un praf de sare. Frământă bine toate ingredientele şi lasă aluatul să se odihnească 10 minute.
Rupe bucăţi mici din aluat şi formează cu mâna rulouri subţiri, lucrând pe o planşetă presărată cu faină. Taie apoi bucăţele din rulouri şi dă-le o formă rotunjoară. Decortichează creveţii şi taie-i bucăţele; spală roşiile şi taie-le sferturi. Toacă ceapa şi căleşte-o într-o tigaie cu ulei încins împreună cu ardeiul iute tocat.
Adaugă roşiile în tigaie şi, după 2 minute, creveţii. Stinge cu supa de peşte (sau apă caldă) şi lasă să fiarbă la foc mic, apoi pune sare şi piper, după gust. La final presară pătrunjelul tocat.
Pune gnocchi la fiert în apă clocotită cu sare şi lasă-i să fiarbă până se ridică la suprafaţă. Scoate-i şi pune-i în vasul în care fierbe sosul, dă focul mare şi amestecă-i cu grijă. Aşază pe farfurii şi decorează cu câteva feliuţe subţiri de icre uscate.
Gnocchi cu creveţi şi icre uscate
Poftă bună!