Gnocchi cu jambon afumat, mazăre şi feta
PrinteazaO reteta delicioasa de Gnocchi cu jambon afumat, mazăre şi feta din: gnocchi din faina de grau dur, mazare boabe, jambon, ulei de masline extravirgin, ceapa, feta, sare si piper.
- 350 g gnocchi din faină de grâu dur
pentru asezonare:
- 170 g mazăre boabe extrafină
- 1 felie groasă de jambon afumat (30 g)
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 ceapă mică
- 60 g feta
- sare şi piper
Mod de preparare:
Toacă ceapa mărunt şi înăbuş-o într-o tigaie cu ulei încins. Adaugă puţină apă. Taie jambonul fâşii subţiri, apoi cubuleţe mici. Pune mazărea în tigaia cu ceapă şi căleşte-o, la foc mic, timp de 4 minute. Adaugă jambonul şi toarnă 1 polonic de apă caldă. Lasă la fiert încă 2-3 minute.
Fierbe gnocchi al dente în apă clocotită cu sare. Scurge-i şi pune-i în tigaie, lasă-i să absoarbă zeama de la sos şi presa- ră-i cu feta sfărâmată. Pune puţin piper râşnit şi serveşte.
Variante: Pentru a varia gustul acestui preparat, înlocuieşte feta cu 2 linguri de ricotta proaspătă. Aceasta se va dizolva în sos, făcându-1 mai catifelat si mai cremos.
Gnocchi cu jambon afumat, mazăre şi feta
Poftă bună!