Gnocchi cu leurda si salsa de ardei
PrinteazaO reteta gustoasa de gnocchi cu leurda si salsa de ardei din: usturoi, ardei copti, rosii uscate, sare, piper, zahar, smantana, ceapa, unt, gnocchi, salata verde si leurda.
- 2 căţei de usturoi
- 175 g ardei copţi (de la borcan)
- 50 g roşii uscate conservate în ulei
- sare
- piper
- zahăr
- 2 linguri smântână
- 2 cepe
- 2 linguri unt
- 800 g gnocchi (refrigerate)
- 1 căpăţână de salată verde
- 4 linguri leurdă tocată
Mod de preparare:
Se prepară salsa: se pasează usturoiul cu ardei copţi şi roşii; se potriveşte după gust de sare, piper şi zahăr. Se înglobează smântână şi salsa se încălzeşte la foc moale.
Se toacă ceapa şi se căleşte; se adaugă gnocchi şi se lasă să se rumenească. Se condimentează cu sare, piper şi un praf de zahăr.
Se curăţă salata şi se taie fâşii; se adaugă la gnocchi şi se călesc puţin împreună; se adaugă apoi leurdă, sare şi piper. Se serveşte cu salsa, eventual se presară parmezanul.
Gnocchi cu leurda si salsa de ardei
Poftă bună!