Gnocchi cu ricotta
PrinteazaGnocchi cu ricotta din: oua, ricotta, piure de dovleac, faina, parmezan, usturoi, sare de mare, piper negru, scortisoara, nucsoara, unt nesarat, usturoi.
- 2 oua
- 1 bucata ricotta
- 1 cană piure de dovleac
- 1 ½ cupe făină
- ½ ceasca parmezan ras
- 2 catei usturoi, tocat
- 1 lingura sare de mare
- ½ lingura piper negru
- ¼ lingura scortisoara
- ¼ lingura nucșoară
Ingrediente sos de usturoi:
- 4 linguri unt de masa nesarat
- 1 cățel usturoi, tocat sau presat
- sare de mare fina, dupa gust
- piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Intr-un bol mediu se bat ușor ouăle și apoi se adaugă ricotta, dovleacul, făină, parmezan, usturoi, sare, piper, scortisoara si nucsoara.
Într-o oală mare, se pune apa la fiert și 1 lingura de sare. Formati gnocchi si puneti in apa clocotita pentru 2-3 minute. Lasati apoi la scurs.
Intr-o tigaie mare se încălzește untul cu usturoi si gatiti-l încet până când începe să se rumeneasca. Condimentati cu sare și piper după gust.
Se serveste gnocchi cu sosul de usturoi, frunze de patrunjel si parmesan ras.
Pofta buna!