Gnocchi cu ricotta

Printeaza

Gnocchi cu ricotta din: oua, ricotta, piure de dovleac, faina, parmezan, usturoi, sare de mare, piper negru, scortisoara, nucsoara, unt nesarat, usturoi.

Ingrediente:Gnocchi cu ricotta

  • 2 oua
  • 1 bucata ricotta
  • 1 cană piure de dovleac
  • 1 ½ cupe făină
  • ½ ceasca parmezan ras
  • 2 catei usturoi, tocat
  • 1 lingura sare de mare
  • ½ lingura piper negru
  • ¼ lingura scortisoara
  • ¼ lingura nucșoară

Ingrediente sos de usturoi:

  • 4 linguri unt de masa nesarat
  • 1 cățel usturoi, tocat sau presat
  • sare de mare fina, dupa gust
  • piper negru proaspat macinat

 

Mod de preparare:

Intr-un bol mediu se bat ușor ouăle și apoi se adaugă ricotta, dovleacul, făină, parmezan, usturoi, sare, piper, scortisoara si nucsoara.

Într-o oală mare, se pune apa la fiert și 1 lingura de sare. Formati gnocchi si puneti in apa clocotita pentru 2-3 minute. Lasati apoi la scurs.

Intr-o tigaie mare se încălzește untul cu usturoi si gatiti-l încet până când începe să se rumeneasca. Condimentati cu sare și piper după gust.

Se serveste gnocchi cu sosul de usturoi, frunze de patrunjel si parmesan ras.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.