Gnocchi cu sos de rosii si busuioc
PrinteazaGnocchi cu sos de rosii si busuioc din: cartofi, ou, faina, ceapa, rosii decojite, vin, busuioc, sare, piper, ulei de masline.
- 4 cartofii
- 1 ou
- 400 g faina
pentru sos:
- 1 ceapa
- 400 g rosii decojite
- 50 ml vin
- busuioc
- sare
- piper
- ulei de masline
Mod de preparare:
Fierbe cartofii în coajă, în apă cu sare. După ce s-au răcorit, decojeşte-i şi zdrobeşte-i-. Adaugă oul, făina în ploaie şi un prafdesareşi piper. Din toate aceste ingrediente frământă un aluat. Modelează din aluat suluri de grosimea unui deget. Taie bucăţi de 5 cm lungime (gnocchi).
Intinde-i pe masa pudrată cu făină, lasă-i să se zvânte, apoi fierbe-i în apă cu sare în care adaugi o lingură cu ulei de măsline. Când se ridică la suprafaţă, sunt gata. între timp, căleşte ceapa tocată în ulei. Adaugă roşiile decojite şi pasate cu furculiţa.
După 2-3 minute, condimentează cu un praf de sare, toarnă vinul şi lasă pe foc cât să se evapore complet. Toarnă un pahar din apa în care au fiert gnocchi. Amestecă până ce se formează un sos omogen.
La final, pune gnocchi si mai lasa cateva minute. Inainte de servire, aromatizeaza cu busuioc proaspat.
Gnocchi cu sos de rosii si busuioc
Pofta buna!