Gnocchi cu sos de rosii si ciuperci
PrinteazaGnocchi cu sos de rosii si ciuperci din: faina, branza ricotta, parmezan, oua, sare, piper, ciuperci, suc de rosii, usturoi, ceapa, chilli, ulei de masline, oregano.
- 220 g făină
- 250 g brânză ricotta
- 30 g parmezan ras
- 3 gălbenuşuri
- sare
- piper
Pentru sos:
- 500 g ciuperci
- 500 ml suc de roşii (passata)
- 4-5 căţei de usturoi
- 1/2 ceapă mică
- chili uscat
- ulei de măsline
- oregano
- busuioc
- 200 g caşcaval
Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele şi frămânţi până obţii un aluat moale, elastic. Dai aluatul la rece, pentru 30 de minute. Din acest aluat rupi bucăţele din care formezi suturi.
Aceste suluri le tai în părţi de 5 cm. Fierbi gnocchi în apă clocotită cu sare. Când ies la suprafaţa apei, sunt gata. Ii scoţi într-un vas termorezistent şi pui peste ei un cub de unt sau îi stropeşti cu puţin ulei de măsline.
Pregăteşti sosul aşa: toci ceapa şi o căleşti în puţin ulei de măsline, până devine opacă. Pui usturoiul zdrobit cu lama cuţitului şi tocat fin. Amesteci puţin şi adaugi ciupercile tăiate felii groase. Le căleşti bine, apoi adaugi sucul de roşii, chili, sare, piper şi oregano.
Laşi să fiarbă la capac, la foc mic. La final presari busuioc proaspăt sau uscat.Torni sosul peste gnocchi, razi deasupra caşcavalul şi dai vasul la cuptorul încins pentru 10 minute, la foc mediu.
Gnocchi cu sos de rosii si ciuperci
Pofta buna!