Gnocchi cu sos roşu

Printeaza

Gnocchi cu sos roşu

Gnocchi cu sos roşu

Ingrediente:

  • doi cartofi mai mari
  • 400 g făină
  • un ou
  • două cepe
  • 5 roşii
  • un ardei gras roşu
  • salată verde
  • o lingură de busuioc uscat
  • sare, piper
  • ulei de floarea-soarelui

Preparare:

Cartofii se spală şi se pun la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert, se lasă să se răcească zece minute, se curăţă de coajă şi se sfărâmă cu o furculiţă.

Făina se cerne şi se pune pe un tocător de lemn. In mijlocul ei se aşază cartofii, oul şi o linguriţă de sare. Se frământă până când rezultă un aluat tare.

Se împarte în bucăţi, li se dă formă de fitile şi se taie în bucăţi. Se rotunjesc în palmă şi cu dinţii unei furculiţe li se imprimă modelul.

Se fierb în apă cu sare, se scot şi se pun într-un castron. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ardeiul gras se toacă cubuleţe şi se pune peste ceapă.

Se încinge ulei într-o tigaie, se adaugă ceapa, ardeiul gras şi se prăjesc timp de cinci minute la foc iute.

Se adaugă roşiile curăţate de plieliţă şi tăiate mărunt, sarea, piperul şi busuiocul.

Gnocchi cu sos roşu.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu prea am gatit cu gnocchi pana acum. Merita sa incerc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.