Gnocchi cu sos roşu
PrinteazaGnocchi cu sos roşu
Ingrediente:
- doi cartofi mai mari
- 400 g făină
- un ou
- două cepe
- 5 roşii
- un ardei gras roşu
- salată verde
- o lingură de busuioc uscat
- sare, piper
- ulei de floarea-soarelui
Preparare:
Cartofii se spală şi se pun la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert, se lasă să se răcească zece minute, se curăţă de coajă şi se sfărâmă cu o furculiţă.
Făina se cerne şi se pune pe un tocător de lemn. In mijlocul ei se aşază cartofii, oul şi o linguriţă de sare. Se frământă până când rezultă un aluat tare.
Se împarte în bucăţi, li se dă formă de fitile şi se taie în bucăţi. Se rotunjesc în palmă şi cu dinţii unei furculiţe li se imprimă modelul.
Se fierb în apă cu sare, se scot şi se pun într-un castron. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ardeiul gras se toacă cubuleţe şi se pune peste ceapă.
Se încinge ulei într-o tigaie, se adaugă ceapa, ardeiul gras şi se prăjesc timp de cinci minute la foc iute.
Se adaugă roşiile curăţate de plieliţă şi tăiate mărunt, sarea, piperul şi busuiocul.
Pofta buna!
Nu prea am gatit cu gnocchi pana acum. Merita sa incerc.