Gnocchi cu spanac si sos
PrinteazaGnocchi cu spanac si sos din: cartofi, spanac, ou, sare, faina, gorgonzola, concentrat de legume, apa, piper, parmezan, ceapa, unt.
pentru gnocchi:
- 600 g cartofi
- 400 g spanac
- 1 ou
- sare
- faina cat cuprinde
pentru sos:
- 100 g gorgonzola
- 3 linguri lapte
- 1 cub (50 g) concentrat de supa de legume
- 150 ml apa
- piper
- 3 linguri parmezan
- 1 ceapa
- 1 lingura unt
Mod de preparare:
Cureti spanacul, il speli bine, il oparesti, dupa care il scurgi si il toci. Fierbi cartofii decojiti in apa usor sarata. Dupa 20 de minute, ii scurgi, ii decojesti si ii pasezi cu furculita.
Amesteci spanacul, cartofii, oul, putina sare, faina adaugata treptat, pana cand obtii un aluat care sa poata fi modelat usor.
Rupi bucati de aluat de marimea nucilor si le presezi cu furculita sau pe instrumentul special pentru gnocchi.
Asezi gnocchi pe un servet curat; astfel, nu se lipesc intre ele si vei folosi mai putina faina. Pui gnocchi sa fiarba in apa clocotita, usor sarata.
Cand se ridica la suprafata, sunt „al dente”, le poti scoate. Daca le doresti mai moi, continui fierberea la foe mic, pentru 5 minute. Topesti untul in tigaie si calesti ceapa taiata marunt.
Stingi cu supa calda, preparata din cubul vegetal si 150 ml apa.
Dupa ce sosul a scazut, pui laptele si bucati de gorgonzola si continui fierberea pana s-a ingrosat sosul. La sfarsit, presari putin piper. Servesti gnocchi cu sos, presarate cu parmezan.
Gnocchi cu spanac si sos
Pofta buna!