Gnocchi de cartofi cu busuioc

Printeaza

Gnocchi de cartofi cu busuioc din: cartofi, faina, ou, sare, leurda, busuioc, ulei, parmezan.

Ingrediente:Gnocchi de cartofi cu busuioc

  • un kg cartofi
  • 300 g făină + 100 g făină pentru modelat
  • un ou
  • sare
  • 250 g frunze de leurdă
  • 150 g frunze de busuioc
  • 150-200 g alune de pădure
  • 150-180 ml ulei de măsline extravirgin
  • 150 g parmezan răzuit
  • sare

 

Mod de preparare:

Se fierb cartofii în apă cu sare, în coajă, apoi se lasă la răcit. Când sunt aproape reci, se sfărâmă, se amestecă cu făina şi oul, formând astfel un aluat moale, fin şi uşor lipicios.

Se frământă bine aluatul, pentru a nu rămâne cocoloaşe.

Se taie aluatul în 10 părţi, apoi se formează nişte şnururi de un centimetru grosime. Cu ajutorul unui cuţit se taie şnururile la circa un centimetru lungime şi se modelează gnocchi cu ajutorul unei furculiţe.

Se lasă la uscat aproximativ 10-15 minute.

Intr-o oală, se pun 3 litri de apă la fiert cu 2 linguriţe de sare. Când fierbe apa, se adaugă gnocchi, pe rând. în momentul în care se ridică la suprafaţă, cu ajutorul unei spumiere, se iau gnocchi din oală şi se aduagă altă tranşă, până la terminare.

Pentru pesto, se spală frunzele de leurdă şi busuioc, se adaugă toate ingredientele într-un robot de bucătărie sau blender şi se mixează până se obţine o pastă omogenă, apoi se potriveşte gustul de sare.

Se amestecă gnocchii cu pesto, iar ca ornament se poate folosi o frunzuliţă de busuioc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.