Gnocchi de cartofi cu cremă de bob şi creveţi
PrinteazaO reteta de gnocchi de cartofi cu crema de bob si creveti din: cartofi albi, faina alba, ou, bob, cozi de creveti, branza de oaie, ulei de masline extravirgin, usturoi, ardei iute si sare.
pentru gnocchi:
- 800 g cartofi albi fainoşi
- 300 g faină albă
- 1 ou
pentru crema de bob:
- 2 kg bob proaspăt (cu teacă)
- 250 g cozi de creveţi
- 6 linguri brânză de oaie rasă
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 12 frunze de mentă proaspătă
- 1/2 căţel de usturoi
- 1/2 ardei iute
- sare
Mod de preparare:
Spală cartofii şi pune-i la fiert, cu coajă, într-o oală cu apă clocotită şi sare. Scurge-i, decojeşte-i cu atenţie şi pasează-i bine. Pune piureul pe planşetă, lasă-1 să se răcorească, fa-i o adâncitură în mijloc şi sparge oul.
Adaugă puţină sare şi un pic de faină, apoi amestecă, încorporând toate ingredientele. Frământă, adăugând treptat faina, până când obţii un aluat suficient de consistent. Presară făină pe planşetă şi formează rulouri subţiri din aluat. Taie-le în bucăţi de 1,5 cm şi lasă distanţă între ele.
Curăţă bobul şi zdrobeşte-1 într-un mojar (opreşte câteva boabe pentru decor) împreună cu usturoiul, 4-5 frunze de mentă şi uleiul de măsline. Amestecă brânza rasă în pasta obţinută şi pune sare, după gust.
Curăţă cozile de creveţi, decortichează-le şi taie-le în bucăţi, păstrând câteva întregi pentru decor. Pune într-o oală cu apă clocotită şi sărată gnocchi (bucăţelele de aluat) şi creveţii.
Când se ridică la suprafaţă, scoate gnocchi, amestecă-i uşor cu pasta de bob, puţin ardei iute şi cozile tăiate de creveţi. Decorează cu cozile întregi de creveţi, cu bobul oprit şi cu câteva frunzuliţe de mentă. Serveşte preparatul cald, presărat cu brânză rasă.
Gnocchi de cartofi cu cremă de bob şi creveţi
Poftă bună!