Gnocchi de cartofi cu piept de curcan

Printeaza

Gnocchi de cartofi cu piept de curcan din: piept de curcan, sare, piper, ulei, praz, unt, supa de pasare, cartofi, oua, patrunjel, branza, sare, faina.

Ingrediente:Gnocchi_de_cartofi_cu_piept_de_curcan

  • 500 g piept de curcan fara piele
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 2 fire praz
  • 2 linguri unt
  • 350 ml supa de pasare

gnocchi:

  • 800 g cartofi fierti in coaja
  • 2 oua
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 1 lingura cu varf branza ricotta sau mascarpone
  • sare
  • 350 g faina

 

Mod de preparare:

Se taie cuburi carnea, se sărează și se piperează. Se încinge uleiul și se călește prazul tăiat rondele. Se adaugă unt și se prăjește carnea de jur-împrejur. Se adaugă supă, se acoperă cu un capac și se lasă să fiarbă pe foc foarte moale 2 ½ ore.

Apoi se descoperă vasul și se lasă să mai fiarbă puțin, pentru ca volumul de zeamă să se reducă la sfert.

Se decojesc cartofii și se rad într-un castron. Se pune la fiert o cantitate mare de apă cu sare; se adaugă cartofi, ouă bătute, pătrunjel, brânză, sare și făină. Se frământă rapid aluatul și se porționează; se modelează în formă de conuri și se taie bucăți de cca 2 cm.

Acestea se mai taie în felii de cca 1 cm lățime; fiecare dintre ele se presează cu dosul furculiței. Se pun gnocchi la fiert în apă clocotită.

Se aruncă toate pastele în același timp și se fierb 2-4 min. Când încep să urce la suprafață se mai lasă numai câteva clipe, apoi se scot și se servesc cu carnea de curcan.

Gnocchi de cartofi cu piept de curcan

Gnocchi_de_cartofi_cu_piept_de_curcan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.