Gnocchi de casa cu branza
PrinteazaGnocchi de casa cu branza din: cartofi, faina, ou, sare, ulei, unt, branza.
- 1 kg cartofi
- 400 g făină
- 1 ou
- sare
- 1 lingură ulei
- 3 linguri unt
- 300 g brânză rasă
Mod de preparare:
Cureţi cartofii şi îi fierbi în apă cu sare, îi scoţi şi îi zdrobeşti ca pentru piure, apoi îi laşi să se răcească.
Ii amesteci cu oul, făina şi cu sare, după gust, şi frămânţi un aluat elastic. Presari făină din belşug pe masă şi formezi din el un şnur, din care tai gnochi de aproximativ 2-2,5 cm, îi apeşi uşor cu dinţii unei furculiţe ca să le faci modelul de gnochi.
Procedezi astfel până când termini aluatul, îi laşi la uscat, apoi îi fierbi în apă cu sare şi ulei până când se ridică la suprafaţă.
Ii strecori şi aşa fierbinţi îi amesteci cu untul şi cu brânza, apoi îi aşezi într-un vas uns cu 1 lingură de unt şi îi dai la cuptorul încins 15 minute.
Pofta buna!