Gnocchi de malai la cuptor
PrinteazaO reteta de gnocchi de malai la cuptor din: sare, malai, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, busuioc, parmezan si unt.
- sare
- 250 g mălai
- 500 g roşii
- 2 cepe
- 1 căţel de usturoi
- 4 lingură ulei de măsline
- 1 lingură busuioc tocat
- piper
- 150 g parmezan ras
- 50 g unt
Mod de preparare:
Se crestează roşiile şi se introduce puţin în apă clocotită. Se scot, se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se decojesc, se curăţă de cotoare şi seminţe şi pulpa se taie cuburi. Se toacă ceapa şi usturoiul şi se călesc în ulei încins; se adaugă roşiile şi se lasă să fiarbă cca 3 min.
Se adaugă busuiocul şi se condimentează sosul cu sare şi piper. Se încinge cuptorul la 200 °C, Se scot găluşte din compoziţia de mămăligă, cu ajutorul a 2 linguriţe şi se aşază într-o formă de sufleu unsă.
Deasupra se repartizează sosul de roşii şi se presară parmezan şi fulgi de unt. Se coace 25-30 min. Se serveşte cu salată verde.
Gnocchi de malai la cuptor
Pofta buna!