Gnocchi cu migdale
PrinteazaGnocchi cu migdale din: cartofi, faina, ou, ciocolata neagra, sare, fisca, migdale, coniac, fructe phayasalis, seminte de floarea soarelui, seminte de susan, menta.
Ingrediente:
- un kilogram de cartofi
- 200 g faina
- un ou
- 300 g ciocolata neagra
- o lingura cu sare
- 100 ml frisca
- 100 g migdale
- 50 ml coniac
- 200 g fructe phaysalis
- 50 g seminte de floarea soarelui
- 25 g seminte de susan
- o lingura cu menta tocata
Mod de preparare:
Cartofii se spală, se fierb, se curăţă de coajă, se pasează şi se pun într-un bol. Se lasă să se răcească puţin, se frământă cu oul, făina şi sarea până se obţine un aluat elastic.
Se lasă să se odihnească zece minute şi se împarte în bucăţi din care se modelează fitile potrivit de groase.
Se taie bucăţele egale, se trec cu o parte peste dinţii unei furculiţe şi se presează puţin cs să se imprime forma.
Ciocolata se pune la fiert la bain- marie cu frişca şi coniacul. Când s-a topit se ia de pe foc şi se păstrează la cald.
Migdalele şi seminţele se prăjesc uşor în cuptor, apoi migdalele se toacă bucăţele.
Se fierb gnocchi în apă clocotită circa zece minute, se scot cu o spumieră şi se pun în farfurii.
Se toarnă deasupra sosul de ciocolată, se presară migdalele şi seminţele, se aşază din loc în loc jumătăţi de fructe physalis şi se servesc imediat.
La aluatul pentru gnocchi se mai pot adăuga seminţe de susan sau mentă tocată.
Gnocchi cu migdale
Pofta buna!