Gnocchi orientali cu curry

Printeaza

Gnocchi orientali cu curry din: cartofi, sare, chimen, faina, oua, ananas, mar, caise, ceapa, zahar brun, otet de Sherry, curry, boabe de mustar, ghimbir, piper, praf de cihili, ceapa verde, ardei iute, ulei de susan, ghimbir la borcan, caju, fonde de legume, liant pentru sos, faina.

Ingrediente:Gnocchi orientali cu curry

  • 1 kg cartofi făinoşi
  • sare
  • 1 linguriţă de chimen
  • 220 g făină
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 baby-ananas
  • 1/2 de măr
  • 2 caise
  • 1 ceapă
  • 100 g zahăr brun
  • 100 ml oţet de Sherry
  • 5 linguri de praf de curry
  • 1 lingură de boabe de muştar
  • 1 vârf de cuţit de ghimbir proaspăt ras
  • piper
  • praf de chili
  • 2 legături de ceapă verde
  • 1 ardei iute (chili) uscat
  • 3 linguri de ulei de susan
  • 40 g ghimbir la borcan
  • 3 linguri de caju tocat
  • 300 ml fond de legume
  • 2 linguri de liant pentru sos
  • făină pentru întins aluatul

 

Mod de preparare:

Se spală cartofii şi se fierb în coajă 20 de minute în apă cu sare, împreună cu chimenul. Se lasă apoi puţin să se răcească, după care se curăţă de coajă şi se zdrobesc. Se amestecă făina, gălbenuşurile şi o priză de sare şi se adaugă la cartofi.

Se amestecă totul până rezultă un aluat elastic.

Pe suprafaţa de lucru se formează rulouri late de cca. 1,5 cm, care se taie în bucăţi de cca. 2 cm lungime. Peste se presară puţină făină. Se apasă puţin suprafaţa bucăţilor de aluat cu dosul unei furculiţe. Gnocchi se aşează apoi pe o tavă de copt tapetată în prealabil cu făină.

Se curăţă ananasul, se scoate cotorul şi se taie pulpa în bucăţele mici. Se curăţă mărul, se scot sâmburii, iar pulpa se taie cubuleţe. Se spală caisele, se desfac în jumătate, se scoate sâmburele şi se taie tot cubuleţe, la fel ca şi ceapa.

Se pun într-o cratiţă mare cubuleţele de ceapă, ananas, măr şi caise, după care se amestecă cu zahărul brun, cu oţetul, cu 2 linguri de praf de curry, cu seminţele de muştar şi cu ghimbirul proaspăt. Se lasă amestecul să fiarbă fără capac, amestecând continuu, până când lichidul s-a evaporat.

Se condimentează cu sare, piper şi ardei iute, după gust.

Se curăţă ceapa verde, se spală şi se taie rondele. Ardeiul iute uscat se mărunţeşte, apoi se căleşte împreună cu inelele de ceapă verde în ulei fierbinte. Se adaugă ghimbirul din borcan şi bucăţelele de caju şi se asezonează cu sare, piper şi restul de praf de curry.

Peste se toarnă apoi fondul de legume şi se lasă amestecul să fiarbă cca. 4 minute. La final, se adaugă amestecul de fructe şi ceapă şi se îngroaşă cu liant pentru sos.

Se fierb gnocchi cca. 4 minute în apă puţin sărată, după care se scot din apă, se lasă la scurs, se adaugă peste curry şi se servesc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.