Gnocchi cu ricotta şi spanac

Printeaza

Gnocchi cu ricotta şi spanacGnocchi sunt una dintre mâncărurile italieneşti cele mai vechi. Gnocchi cu brânză ricotta şi spanac sunt o specialitate originară dintr-o zonă din estul Florenţei, unde spanacul sălbatic creşte din belşug pe toate dealurile.

Pentru a prepara gnocchi, se fierbe spanacul atât cât sâ se înmoaie, apoi se amestecă împreună cu nişte ouă, făină şi brânză. Din aluatul abţinut se formează nişte găluşte uşor aplatizate, care se fierb câteva minute în apa.

Se servesc cu un sos din unt topit şi parmezan.

Gnocchi cu ricotta şi spanac

Gnocchi_cu_ricotta_si_spanac_07

Ingrediente:

  • 500 g spanac, curatat de codite si spalat
  • 250 g ricotta
  • 2 lingura parmezan
  • 300 g faina obisnuita
  • 1 ou
  • nucsoara proaspat rasa
  • faina pentru intins aluatul pe planseta

pentru sos:

  • 125 ml ulei de masline
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • 1 catel de usturoi, tocat marunt
  • 6 rosii curatate de pielite si de seminte si taiate bucati mici
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 3 linguri busuioc proaspat, tocat marunt

 

Mod de preparare:

Opăriţi spanacul atât cât să se înmoaie puţin, apoi puneţi-l într-o strecurătoare. După ce s-a răcit, stoarceţi-l bine de apa şi tocaţi-l cu cuţitul. Puneţi-l într-un castron mare şi adăugaţi ricotta, parmezan, făină, ou şi nucşoară rasă. Amestecaţi bine, apoi adăugaţi sare şi piper după gust. Puneţi aluatul la frigider pentru cel puţin o oră, sa se întărească.

Aşezaţi într-o tava o foaie de hârtie pergament. Cu palmele bine înfâinate, modelaţi mici sfere de aluat rece, de dimensiunea unei nuci. Pe măsură ce le modelaţi, puneţi-le pe hârtia pergament. Continuaţi până ce aţi terminat tot aluatul. Acoperiţi gnocchi şi puneţi la frigider până când îi veţi fierbe.

Chiar înainte de a fi servite, încingeţi uleiul şi căliţi în el ceapa şi usturoiul până se înmoaie, cam 15 minute, apoi adăugaţi roşiile şi fierbeţi sosul obţinut încă 5 minute. Păstraţi sosul la cald.

Intre timp, puneţi apă cu sare pe foc. Când începe sâ fiarbă, introduceţi biluţele de aluat cu spanac. Fierbeţi-le până încep să se ridice la suprafaţă. Scoateţi gnocchi în câteva castroane nu prea adânci, pe care le-aţi ţinut la cald, iar deasupra turnaţi sosul de roşii. Garnisiţi-le cu busuioc şi parmezan.

Gnocchi cu ricotta şi spanac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.