Gnocchi cu rosii la cuptor

Printeaza

Gnocchi cu rosii la cuptor din: ulei, ceapa, ardei gras, usturoi, rosii, gnocchi, busuioc, mozzarella.

 

Ingrediente:

  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1 ceapă, tăiată mărunt
  • l ardei gras roşu, curăţat de sâmburi si tăiat fin
  • 1 căţel de usturoi, zdrobit
  • 400g conservă de roşii, tăiate
  • 500 g gnocchi
  • 1 mână de frunze de busuioc, rupte
  • 1/2 bucată de mozzarella de 125g, ruptă în bucăţi

 

Mod de preparare Gnocchi cu rosii la cuptor:

Se încălzeşte grillul la nivel high. Se încinge uleiul într-o tigaie mare şi se călesc ceapa şi ardeiul timp de 5 minute, până se înmoaie.

Se adaugă usturoiul, se mai prăjeşte 1 minut, se adaugă gnocchi si roşiile, apoi se dă în clocot.

Se fierbe timp de 10-15 minute, amestecând din când în când, până când gnocchi se înmoaie, iar sosul se îngroaşă.

Se asezonează, se adaugă busuiocul şi se transferă într-un vas mare termorezistent.

Se adaugă mozzarella şi se pune la grill timp de 5-6 minute, până când brânza devine aurie si începe să se topească.

Se poate congela până la o lună – se decongelează şi se bagă la cuptor timp de 20-30 de minute, până devine fierbinte.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Nu am mai mancat gnocchi de mult deci ar fi cazul sa incerc aceasta reteta de gnocchi cu rosii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.