Gnocchi cu rosii la cuptor
PrinteazaGnocchi cu rosii la cuptor din: ulei, ceapa, ardei gras, usturoi, rosii, gnocchi, busuioc, mozzarella.
Ingrediente:
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 ceapă, tăiată mărunt
- l ardei gras roşu, curăţat de sâmburi si tăiat fin
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- 400g conservă de roşii, tăiate
- 500 g gnocchi
- 1 mână de frunze de busuioc, rupte
- 1/2 bucată de mozzarella de 125g, ruptă în bucăţi
Mod de preparare Gnocchi cu rosii la cuptor:
Se încălzeşte grillul la nivel high. Se încinge uleiul într-o tigaie mare şi se călesc ceapa şi ardeiul timp de 5 minute, până se înmoaie.
Se adaugă usturoiul, se mai prăjeşte 1 minut, se adaugă gnocchi si roşiile, apoi se dă în clocot.
Se fierbe timp de 10-15 minute, amestecând din când în când, până când gnocchi se înmoaie, iar sosul se îngroaşă.
Se asezonează, se adaugă busuiocul şi se transferă într-un vas mare termorezistent.
Se adaugă mozzarella şi se pune la grill timp de 5-6 minute, până când brânza devine aurie si începe să se topească.
Se poate congela până la o lună – se decongelează şi se bagă la cuptor timp de 20-30 de minute, până devine fierbinte.
Pofta buna!
Nu am mai mancat gnocchi de mult deci ar fi cazul sa incerc aceasta reteta de gnocchi cu rosii.