Gnocchi cu usturoi, pancetta afumata si spanac
PrinteazaGnocchi cu usturoi, pancetta afumata si spanac din: gnocchi, usturoi, ulei de masline, smantana, nucsoara, pancetta afumata, spanac, coaja de lamaie, parmezan, seminte de pin.
- 500 g gnocchi
- 1 catel de usturoi, feliat
- 1 lingura ulei de masline
- 100 ml de smantana
- nucsoara proaspat macinata
- 130 g cubulete de pancetta afumata
- 100 g de spanac
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- 25 g de parmezan, ras, plus extra pentru servit
- 25 g de seminte de pin prajite
Mod de preparare:
Fierbe gnocchi conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi scurge-i. Intr timp, incinge 1 lingurita de ulei intr-o craticioara si soteaza usturoiul, apoi adauga smantana si un varf generos de nucsoara. Pune totul deoparte.
Incinge 2 lingurite de ulei intr-o tigaie si rumeneste pancetta. Adauga gnocchi si prajeste-i pana incep sa devina aurii, adaugand putin ulei daca tind sa se lipeasca de tigaie. Incorporeaza spanacul, coaja rasa de lamaie, sare si piper.
Adauga parmezanul in sosul de smantana. Transfera gnocchiul pe farfurii, stropeste-i cu sos si presara deasupra semintele de pin. Serveste-i cu parmezan.
Gnocchi cu usturoi, pancetta afumata si spanac
Pofta buna!
Trebuie sa incerc si eu reteta asta