Gnocchi
PrinteazaIn italiană, gnocchi înseamnă „cocoloaşe” şi se pot face în mai multe moduri. In Toscana, se prepară cu ricotta şi condimente. La Roma, pentru a prepara gnocchi alia romana, se decupează bucăţi de aluat din făină semiluna, care se acoperă apoi cu brânză şi se prăjesc sau se frig pe grătar. Dar cele mai cunoscute şi mai iubite gnocchi sunt cele simple, cu cartofi.
Gnocchi din cartofi se prepară din cartofi piure, făină, ou şi condimente; atât şi nimic mai mult. Secretul este să scurgeţi şi uscaţi cartofii foarte bine, pentru ca să nu fie nevoie de prea multă făină, obţinând astfel nişte paste mai uşoare.
Dacă îi fierbeţi, cartofii vor absorbi prea multă apă şi vor rămâne umezi. Cea mai bună metodă de a-i găti astfel încât să fie uscaţi în exterior şi pufoşi în interior este să-i coaceţi sau să-i fierbeţi în aburi, cu coajă cu tot.
E posibil să dureze ceva mai mult, aşa că eu uneori iau oala sub presiune, torn în ea cam 2 cm de apă, pun cartofii într-un coş pe care-l aşez în oală, pun capacul, fierb cartofii în aburi timp de 25 de minute şi gata!
Gnocchi