Gofre cu ciocolată şi chili
PrinteazaO reteta delicioasa de gofre cu ciocolata si chili din: faina, unt, zahar pudra, lapte dulce, oua, ciocolata neagra, pudra de boia iute, sare, praf de copt si sos de ciocolata.
- 250 g făină
- 80 g unt
- 50 g zahăr pudră
- 500 ml lapte dulce
- 3 ouă
- 200 g ciocolată neagră
- un sfert de linguriţă cu pudră de boia iute
- sare
- un pliculeţ praf de copt
- sos de ciocolată
Mod de preparare:
Intr-un bol mare se pune făina cernută, puţină sare, praful de copt şi laptele dulce călduţ. Se adaugă untul topit şi răcit, zahărul pudră, boiaua iute şi ouăle bătute cu o furculiţă ca pentru omletă. Se amestecă cu ajutorul unui tel, se acoperă şi se lasă să stea două ore la loc cald.
Se încinge aparatul de gofre, se toarnă compoziţie şi se coc gofrele. Se scot pe un platou sau pe un tocător de lemn şi se lasă să se răcească. Când sunt complet reci, se topeşte ciocolata neagră la bain-marie, se lasă să se răcească puţin şi se introduc gofrele în ea.
Se scutură excesul de ciocolată, se aşază gofrele pe un platou tapetat cu hârtie de copt şi se lasă să se întărească ciocolata. Se servesc reci, simple sau cu sos de ciocolată.
Gofre cu ciocolată şi chili
Pofta buna!