Gofre cu ciocolată si rodii
PrinteazaO reteta delicioasa de gofre cu ciocolata si rosii din: faina, oua, unt, zahar, tos, lapte, ciocolata neagra, migdale, rodii, amidon, praf de copt, zahar vanilat si sare.
- 300 g făină
- 3 ouă
- 65 g unt
- 50 g zahăr tos
- 400 ml lapte dulce
- 200 g ciocolată neagră
- 100 g migdale
- 3 rodii
- o lingură de amidon
- o linguriţă de praf de copt
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- un vârf de linguriţă de sare
Mod de preparare:
lntr-un bol se pun gălbe¬nuşurile, zahărul tos, zahărul vanilinat, sarea şi prafu de copt. Se adaugă untul topit şi răcit, laptele dulce şi se mixează.
Se pune făina, se amestecă bine cu un tel şi în compoziţia obţinută se adaugă albuşurile mixate spumă.
Se amestecă, se lasă să se odihnească o oră, apoi se toarnă aluat în formă şi se coc gofrele circa 3 minute. Se pun pe un grătar de bucătărie şi se lasă să se răcească.
Ciocolata se topeşte la bain-marie, se toarnă deasupra gofrelor şi se lasă să se întărească. Se pasează rodiile, se strecoară şi sucul obţinut se amestecă bine cu amidonul.
Se fierbe la foc mediu până se în¬groaşă, se acoperă cu un capac şi se lasă să se răcească.
Gofrele se servesc alături de sosul de rodii călduţ, presărate cu migdale măcinate. Daca sosu de rosii este prea gros, se mai adauga putina apa.
Gofre cu ciocolată si rodii
Pofta buna!