Gofre cu sos de ciocolata si frisca
PrinteazaGofre cu sos de ciocolata si frisca din: unt, zahar tos, oua, faina, ciocolata neagra, frisca, praf de copt, sare, zahar vanilinat, esenta de migdale, pudra de cacao, rodie.
- 250 g unt
- 125 g zahăr tos
- 3 ouă
- 170 g făină
- 175 g ciocolată neagră
- 150 ml frişca
- o linguriţă depraf de copt
- sare
- două pliculeţe zahăr vanilinat
- o linguriţă de esenţă de migdale
- o lingură de pudră de cacao
- o rodie
Mod de preparare:
Untul şi 100 g zahăr tos se mixează într-un bol până devin ca o cremă. Se adaugă un praf de sare, ouăle, esenţa de migdale, zahărul vanilinat şi se mixează.
Se presară făina cernută amestecată cu praful de copt, se mixează timp de cinci minute, apoi se toarnă aluat în forma de gofre şi se coc 5-7 minute.
Se scot pe un grătar de bucătărie sau pe un platou şi se lasă să se răcească timp de 5 minute.
Frişca se pune într-un ibric împreună cu ciocolata tăiată cubuleţe, pudra de cacao cernută ca să nu se formeze cocoloaşe, restul de zahăr tos şi se lasă să fiarbă la foc mic până devine ca un sos mai gros.
Se lasă să se răcească 5 minute, se toarnă peste gofre, se presară sâmburii de la rodie şi se servesc.
Pofta buna!