Gogonele cu morcov si sfecla
PrinteazaGogonele cu morcov si sfecla din: gogonele, telina, morcovi, usturoi, ardei capia, sfecla rosie, porumb, telina.
- 5 kg gogonele
- 1 ţelină
- 4-5 morcovi
- usturoi
- 4-5 ardei capia
- 1 sfeclă roşie
- 10 boabe de porumb
- frunze de ţelină
Mod de preparare:
Gogonelele se spală, se aşază în borcan şi printre ele se adaugă felii’de ţelină, de morcov, de sfeclă roşie, căţel de usturoi, boabe de porumb, câte un ardei capia.
Deasupra şe pun frunzele de ţelină. Se prepară saramura: la 1 litru de apă se adaugă o lingură cu vârf de sare. Se toarnă peste gogonele şi se leagă borcânul.
Peste 4-5 zile se suflă în borcan printr-un tub, să se agite saramura.
Operaţia aceasta se repetă 3 zile la rând.
Pofta buna!
Au iesit bune gogonelele?