Gogonele de pui cu sos picant

Printeaza

Gogonele de pui cu sos picant

Gogonele de pui cu sos picant

Ingrediente:

  • 500 g de carne de pui
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • 2 cepe mijlocii
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 cartof
  • 1 ou
  • 8 rosii mari
  • 2 ardei rosii
  • sare
  • piper
  • 300 ml de ulei
  • 1 ardei iute verde

 

Mod de preparare:

Se pun intr-un bol carnea tocata cu patrunjelul si mararul tocate marunt. Ceapa se caleste putin si dupa ce s-a racit se pune peste compozitie impreuna cu usturoiul tocat marunt.

Se da cartoful pe razatoarea mica, se scurge de zeama si se se pune in compozitie cu oul, sarea si piperul, dupa gust.  Secretul unor chiftelute gustoase si pufoase este sa amesteci compozitia in jur de 10 minute.

Se pune uleiul intr-o tigaie mai adanca sau intr-un tuci si se prajesc chiftelutele. Cand s-au rumenit se scot pe un pro-op absorbant de bucatarie si se scurg de ulei.

Sos picant – Separat se spala rosiile, se dau pe razatoare sau se toaca marunt. Ardeii se taie marunt si se pun la fiert cu rosiile intr-o cratita cu putin ulei. Dupa ce au fiert se adauga sare, piper si ardeiul iute si se mai lasa 5 minute sa fiarba.

Chiftelele se servesc cu sosul picant ornate cu patrunjel sau alta verdeata si paine de casa.

Gogonele de pui cu sos picant

Gogonele de pui cu sos picant.jpg

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Gogonele de pui?! Sunt foarte curioasa de cum o iesi. O merge oare si cu un os dulce-acrisor?

  2. Interesanta reteta. Si arata si bine. O sa incerc si eu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.