Gogonelele şi ceapa tăiată felii se pun într-un lighean adânc, se presară cu sare şi se lasă până a doua zi.
A doua zi, se acoperă cu apă rece şi se lasă aşa pentru o oră. Intr-o bucată de tifon se pun toate boabele şi seminţele şi se leagă pentru a forma un săculeţ.
Intr-o cratiţă mare se amestecă oţetul cu zahărul, se adaugă gogonelele cu ceapa şi săculeţul cu boabe. Se lasă să ajungă la punctul de fierbere, se micşorează focul şi se lasă la fiert 30 de minute.
Se repartizează apoi gogonelele cu zeama în borcane lăsând un cm liber, se pun capace şi se sterilizează 15 minute la bain-marie.
Gogonele prajite din: gogonele, ulei, lapte, faina, sare, piper, condimente, oua, malai. Ingrediente: 2 gogonele 1 ceașcă de ulei ½ ceașca lapte ½ ceașca de făină 1 lingurita sare ½ linguriță de piper ½ lingurita condimente, dupa preferinta 3 ouă, bătute ½ ceasca de malai Mod de preparare: Feliati gogonelele felii potrivite. Adăugați ulei intr-o […]
Gogonele umplute din: linte, gogonele murate, albitura, unt, usturoi, sare, piper, ceapa, salata. Ingrediente: 200 g linte de preferinţă roşie 1 fir de praz gogonele murate 2 rădăcini albitură (pătrunjel şi păstârnac) 50 g unt 2-3 căţei de usturoi sare piper 1 ceapă roşie câteva frunze de salată verde pentru decor Mod de preparare: […]
Gogonele cu morcov si sfecla din: gogonele, telina, morcovi, usturoi, ardei capia, sfecla rosie, porumb, telina. Ingrediente: 5 kg gogonele 1 ţelină 4-5 morcovi usturoi 4-5 ardei capia 1 sfeclă roşie 10 boabe de porumb frunze de ţelină Mod de preparare: Gogonelele se spală, se aşază în borcan şi printre ele se adaugă felii’de ţelină, […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.