Gogonele Murate Autentice: Rețeta Tradițională

Printeaza

Gogonele Murate Autentice: Rețeta Tradițională din: gogonele, apa, sare, otet, foi de dafin, boabe de mustar, boabe de piper negru.

Descoperă rețeta autentică de gogonele murate, cu rădăcini adânci în tradiția românească. Află despre beneficiile nutriționale și istoricul acestui deliciu conservat.

Ingrediente:

  • Gogonele: 2 kg
  • Apă: 2 litri
  • Sare: 4 linguri
  • Oțet: 500 ml
  • Foi de dafin: 3 bucăți
  • Boabe de muștar: 2 lingurițe
  • Boabe de piper negru: 1 linguriță

 

Mod de preparare:

Spală gogonelele și lasă-le la scurs. Într-un vas mare, adaugă apa, sarea și oțetul și amestecă până se dizolvă sarea.

Așează gogonelele în borcane, interspersându-le cu boabele de muștar, piper și foi de dafin.

Toarnă amestecul de apă, sare și oțet peste gogonele, asigurându-te că sunt complet acoperite.

Închide borcanele ermetic și lasă-le la macerat într-un loc răcoros și întunecos pentru cel puțin 3 săptămâni.

Gogonele Murate Autentice: Rețeta Tradițională

Informații Nutriționale (per 100g):

  • Calorii: 12 kcal
  • Carbohidrați: 2.8g
  • Proteine: 0.5g
  • Grăsimi: 0.1g

 

Gogonelele murate sunt o tradiție culinară în România, fiind o metodă populară de conservare a legumelor pentru lunile de iarnă.

Această rețetă își are rădăcinile în bucătăria românească tradițională și este apreciată pentru gustul său unic și crocant.

De-a lungul timpului, gogonelele murate au devenit un aperitiv nelipsit de pe mesele românilor, fiind adesea servite alături de mâncăruri tradiționale.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Rețetă simplă și delicioasă de gogonele murate

Rețetă simplă și delicioasă de gogonele murate din: gogonele, apa, otet alb, sare, foi de dafin, piper negru, usturoi, marar, chili.   Ingrediente: 1 kg de gogonele proaspete 1 litru de apă 250 ml oțet alb 3 linguri sare 2 foi de dafin 5 boabe de piper negru 3 căței de usturoi Mărar proaspăt (opțional) […]

 

retete

Gogonele murate – Reteta simpla

Gogonele murate – Reteta simpla din: gogonele, apa, sare grunjoasa, usturoi, frunza de dafin, boabe de mustar, coriandru, otet de vin, zahar, piper boabe. Ingrediente: 1 kg de gogonele proaspete 1,5 litri de apă 3 linguri de sare grunjoasă 4 căței de usturoi 1 frunză de dafin 1 linguriță de boabe de muștar 1 linguriță […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.