Gogonele in otet
PrinteazaGogonele in otet din: gogonele, otet, zahar, sare, foi de dafin, coriandru, patrunjel, marar uscat, hrean, usturoi, boabe de struguri si sare.
Poate te intereseaza si:
- Gogonele murate in otet
- Reteta zilei: Gogonele murate in otet de mere cu praf de curry
- Salata de gogonele pentru iarna
Ingrediente:
- două kg gogonele
- doi litri oţet
- 400 g zahăr
- 150 g sare
- foi de dafin
- coriandru
- 3 litri de apă
- pătrunjel verde
- mărar uscat
- hrean
- usturoi
- boabe de struguri
pentru soluţia de sare:
- 500 g sare
Mod de preparare:
pregăteşte mai întâi o soluţie foarte concentrată de sare (cât să ţină oul la suprafaţă) şi se pun gogonelele în ea, câteva ore, cel mult o zi.
Gogonelele se aleg cam de aceeaşi dimensiune şi foarte sănătoase.
fierbe apa, iar când clocoteşte se adaugă zahărul, sarea şi condimentele. Se amestecă până ce sarea şi zahărul se dizolvă bine.
ia vasul de pe foc şi abia acum se adaugă oţetul şi condimentele (foi de dafin, coriandru).
scot gogonelele din soluţia de sare, se spală cu apă rece, se aşază într-un borcan de sticlă, intercalând printre ele pătrunjel verde, mărar uscat, rădăcini de hrean, boabe de struguri, câţiva căţei de usturoi.
toarnă zeama pentru murat cât este înc fierbinte, iar deasupra se toarnă un strat subţire de untdelemn fiert.
leagă borcanele la gură şi se învelesc în pături groase, lăsându-se să se răcească în voie, două zile.
Gogonele in otet
Poftă bună!
Incoming search terms:
- gogonele in otet
- gogonele la otet
- gogonele murate in otet
Bune gogonelele
Am pus si eu anul asta gogonele in otet, sa vedem cum ies 🙂
Buna gogonelele, de abia astept, saptamana asta cred ca pun si eu