Gogonele in saramura cu hrean si ardei iute
PrinteazaGogonele in saramura cu hrean si ardei iute din: gogonele, hrean, cimbru, boabe mustar, boabe piper, ardei iute, ceapa, sare gronjoasa.
Ingrediente:
- 3 kg de gogonele
- hrean
- crenguţe de cimbru
- boabe de muştar
- boabe de piper
- 1 ardei iute
- ceapă
- sare grunjoasa
Mod de preparare:
Cureţi hreanul de coajă, speli gogonelele, le aşezi într-un borcan de 5 l.
Presari boabe de piper, boabe de muştar, ardeiul iute taiat felii si ceapa taiata rondele.
Separat, fierbi 4 l de apă, la care adaugi 5 linguri de sare grunjoasă şi o torni fierbinte peste gogonele.
Atenţie, nu se spargă borcanul!
Deasupra, aşezi crenguţe le cimbru, închizi borcanul cu capac etanş şi îl aşezi la păstrare într-un loc uscat şi rece.
Gogonele in saramura cu hrean si ardei iute
Pofta buna!