Gogonele umplute
PrinteazaGogonele umplute din: linte, gogonele murate, albitura, unt, usturoi, sare, piper, ceapa, salata.
- 200 g linte de preferinţă roşie
- 1 fir de praz gogonele murate
- 2 rădăcini albitură (pătrunjel şi păstârnac)
- 50 g unt
- 2-3 căţei de usturoi
- sare
- piper
- 1 ceapă roşie
- câteva frunze de salată verde pentru decor
Mod de preparare:
Tai gogonelelor câte un căpăcel la partea opusă a codiţei, le scoţi miezul şi seminţele şi le laşi să se scurgă, cu gura în jos. Fierbi lintea împreună cu albitura tăiată rondele.
Scurgi bine legumele şi le mixezi în blender împreună cu prazul şi usturoiul, în prealabil călite în unt. Umpli gogonelele cu piureul de linte şi le decorezi
cu ceapă roşie călită.
Le serveşti pe platoul decorat cu frunze de salată.
Pofta buna!