Gogosari si conopida in otet

Printeaza

Gogosari si conopida in otet din: gogosari, conopida, morcovi, telina, hrean, frunze de telina, otet, apa, zahar, foi de dafin, sare, piper boabe, mustar boabe.

Ingrediente:Gogosari_si_conopida_in_otet

  • 5 kg gogosari
  • 2 kg conopida
  • 500 g de morcovi, telina si hrean, curatate si taiate
  • frunze de telina
  • 1 l otet
  • 4 l apa
  • 10 lingura zahar
  • 5 linguri sare
  • 3 g foi de dafin
  • 5 g piper boabe
  • 5 g mustar boabe

 

Mod de preparare:

Speli gogoşarii, îi tai în patru şi îi cureţi de seminţe. Conopida o rupi bucheţele şi o spdi sub jet de apă. Speli frunzele de ţelină şi le pui deoparte. Pui pe fundul unui borcan de 10 litri un strat de frunze de ţelină şi unul de hrean.

Aşezi  un rând de gogoşari, unul de conopidă şi tot aşa până termini ingredientele. Printre ei pui morcovii, ţelina, hreanul şi funzele de ţelina.

Separat faci o saramră din apă, oţet, sare şi zahăr. Amesteci şi adaugi foile de dafin piperul şi muştarul boabe. Opreşti focul când începe să clocotească şi, aşa fierbinte, o torni în borcan.

Ai grijă să pui metal sub borcan. Laşi la răcit şi acoperi gura borcanului cu folie de plastic.

Dacă vrei, îl poţi închide ermetic cu un capac, dar trebuie să-l întorci imediat cu gura in jos şi să-l ţii aşa până se răceşte, apoi îl întorci şi îl depozitezi în cămară.

Gogosari si conopida in otet

Gogosari_si_conopida_in_otet

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Sunt innebunita dupa gogosarii in otet

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.