Gogosari si conopida in otet
PrinteazaGogosari si conopida in otet din: gogosari, conopida, morcovi, telina, hrean, frunze de telina, otet, apa, zahar, foi de dafin, sare, piper boabe, mustar boabe.
- 5 kg gogosari
- 2 kg conopida
- 500 g de morcovi, telina si hrean, curatate si taiate
- frunze de telina
- 1 l otet
- 4 l apa
- 10 lingura zahar
- 5 linguri sare
- 3 g foi de dafin
- 5 g piper boabe
- 5 g mustar boabe
Mod de preparare:
Speli gogoşarii, îi tai în patru şi îi cureţi de seminţe. Conopida o rupi bucheţele şi o spdi sub jet de apă. Speli frunzele de ţelină şi le pui deoparte. Pui pe fundul unui borcan de 10 litri un strat de frunze de ţelină şi unul de hrean.
Aşezi un rând de gogoşari, unul de conopidă şi tot aşa până termini ingredientele. Printre ei pui morcovii, ţelina, hreanul şi funzele de ţelina.
Separat faci o saramră din apă, oţet, sare şi zahăr. Amesteci şi adaugi foile de dafin piperul şi muştarul boabe. Opreşti focul când începe să clocotească şi, aşa fierbinte, o torni în borcan.
Ai grijă să pui metal sub borcan. Laşi la răcit şi acoperi gura borcanului cu folie de plastic.
Dacă vrei, îl poţi închide ermetic cu un capac, dar trebuie să-l întorci imediat cu gura in jos şi să-l ţii aşa până se răceşte, apoi îl întorci şi îl depozitezi în cămară.
Gogosari si conopida in otet
Pofta buna!
Sunt innebunita dupa gogosarii in otet